Hoe verzorg ik zo goed mogelijk mijn voortgangs- en effectrapportages?

Werk efficiënter met jouw digitale assistent

Programmamanagers moeten veel informatie verzamelen van verschillende partijen over hun inbreng en resultaten. Over die informatie maken programmamanagers vervolgens voortgangsrapportages en effectrapportages, die inzichtelijk maken of het programma binnen de planning en het budget wordt uitgevoerd en welke impact het programma heeft gerealiseerd.

Traditioneel wordt een programma beheerd in een Excel-database. Alle partijen voegen hierin hun eigen informatie toe. Maar dit leidt vaak tot de nodige problemen: er ontstaan meerdere versies van dezelfde database en aanpassingen zijn niet of moeilijk traceerbaar. Het is moeilijk om hoofd- en bijzaken te scheiden en door de bomen het bos te blijven zien in een overvolle Excel-database. En het najagen van voortgangsupdates en het handmatig opstellen van rapportages kost veel tijd.

Rapporteren is sneller en nauwkeuriger met MyProgramManager. Met jouw digitale assistent werk je:

  • Transparant en traceerbaar: alle voortgangs- en effectdata is continu actueel inzichtelijk voor alle betrokkenen en er is een volledige auditable trail van elke wijziging.
  • Helder en overzichtelijk: de programma-database van MyProgramManager is eenvoudig navigeerbaar en je kunt informatie eenvoudig filteren per eigenaar/stakeholder, programma-onderdeel of doelstelling.
  • Sneller en efficiënter: eindeloos aan de telefoon hangen om voortgangsupdates na te jagen is verleden tijd. Status updates en rapportages worden zoveel mogelijk geautomatiseerd.

 

MyProgramManager: geen ingewikkelde implementaties

MyProgramManager draait ‘in de cloud’ en hoeft dus niet op je systemen te worden geïnstalleerd. Binnen een uur laden we jouw programma in, waarna je voortgangs- en effectenrapportages kunt uitdraaien. MyProgramManager is geschikt voor programma’s op alle beleidsgebieden. Meer dan 10 Nederlandse gemeenten gingen je al voor met programma’s op het gebied van duurzaamheid, armoedebestrijding, vestigingsklimaat en meer.

Interesse in de software, maar nog niet helemaal overtuigd? Bizaline biedt een pilot van 4 maanden met bijbehorende training om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze werkwijze voor digitaal programmamanagement.

Case Study

Hoe houd je als project-portfoliomanager grip op de kosten?

Een project binnen de planning, het budget en tegen de afgesproken kwaliteitsnormen opleveren: dat is kort samengevat de taak van projectmanagers. Maar deze projectmatige sturing verhoudt zich niet altijd goed tot de gemeentelijke budgetten die per kalenderjaar sluitend moeten zijn. We vroegen Maarten Wilschut, afdelingshoofd infrastructuurprojecten bij de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, wat in dit verband zijn belangrijkste uitdagingen zijn – en welke aanpak hij heeft gekozen om ze het hoofd te bieden.

“Al onze projectmanagers krijgen via MyProgramManager maandelijks per e-mail een helder overzicht van de actuele budgetten, realisatie en planning. Zo weten ze altijd waar ze aan toe zijn, zonder informatie te hoeven zoeken.”

Maarten Wilschut
Afdelingshoofd Projecten en advies
Gemeente Amstelveen en Aalsmeer

Slechts één BASIS-licentie nodig van €80/maand

  • Instellen en instructies binnen een uur

  • Slechts één basislicentie van €80/maand nodig, lage kosten voor teamleden

  • De behaalde tijdwinst compenseert al snel de licentiekosten

  • Instellen en instructies binnen een uur

  • Slechts één basislicentie van €80/maand nodig, lage kosten voor teamleden

  • De behaalde tijdwinst compenseert al snel de licentiekosten

Team member

€ 4,–

Per maand

De team member licentie stelt mensen in staat van binnen en buiten de organisatie om updates door te geven via automatisch gegenereerde e-mails. Het gaat om updates voor:

Projectmanagement

€ 40,–

Per maand

Deze licentie geeft beschikking over gerelateerde projecten. De gebruiker kan eigen projecten opzetten, aanpassen en bijhouden. De doelenboom maakt de samenhang tussen doelen en projecten zichtbaar. De projectmanager heeft beschikking over:

Programmamanagement *

€ 80,–

Per maand

Deze licentie geeft volledige beschikking over alle data in de softeware. Deze gebruiker kan zijn doelenbomen opzetten, uitwerken en monitoren. Het geeft beschikking tot de volgende functies:

* Er is minstens één programmamanagement-licentie nodig om de Bizaline-werkomgeving te beheren.

Interesse in een voorbeeldrapportage?

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Velden met een (°) zijn verplicht.

Bel me terug

Heb je een vraag of suggestie en wil je daarover iemand spreken? Vul dan je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Velden met een (°) zijn verplicht.

Bel me terug over de Training Doelenboom & OGSM

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Velden met een (°) zijn verplicht.

Bel me terug over de Pilot Programmamonitoring en training

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Velden met een (°) zijn verplicht.